Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Izoflo Grup Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Hidroizolatii terase hale
10 lei
Brand
Hidroizolatie
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Hidroizolatii terase - lucrari esentiale pentru constructii.

Aceste hidroizolatii sunt aplicabile la terase circulabile si necirculabile, la fundatii si alte elemente de constructii.

De asemenea exista sisteme de izolatii termice si termohidroizolatii eficiente care mentin confortul termic in locuinte si impiedica patrunderea apei in interior.

De asemenea lucrarile de hidroizolatii se folosesc si la piscine, iar materialele pentru hidroizolatie sunt de buna calitate la preturi accesibile.

Hidroizolatii terase cu membrane termosudabile - refacere

Se verifica pantele si se controleaza daca suprafata este curata, fara asperitati mai mari de 2 mm si denivelari mai mari de 5 mm.

Se va verifica daca suportul este sanatos, intarit si uscat (umiditate max.4%).

Se va verifica daca sunt fixate conductele de scurgere, elementele de strapungere, daca sunt executate rebordurile ‚ aticele, lacasurile rosturilor, tubulatura de ventilatie.

In cazul in care se fac corecturi cu sapa din mortar de ciment, aceasta trebuie sa fie din mortar M 1 00 curat (fara var) si aderenta la suport. Aceleasi operatii se repeta pentru zonele verticale ale aticelor si a scafelor de racordare cu suprafata orizontala.

In cazul in care trebuie decapata izolatia veche, aceasta se executa cu scule speciale, urmarind eliminarea zonelor cu basici si fisuri datorate imbatranirii izolatiei vechi.

Materialele folosite pentru reparatii locale, cat si cele in strat continuu sunt membrane termosudabile pe baza de bitum modificat, armate cu fibra de sticla sau poliester - conform ofertei acceptate de beneficiar si agrementelor aferente elaborate de laboratoare atestate de MLPTL.

Stratul final al hidroizolatiei este autoprotejat la razele UV cu granule de ardezie.

Scule si dispozitive folosite:
- maturi;
- razuri — pentru decaparea zonelor degradate;
- perie pentru amorsaj;
- arzatoare cu flacara alimentate de la butelii cu gaze prin intermediul furtunelor si a ceasurilor regulatoare de presiune;
- cutite speciale pentru taiat membranele hidroizolatoare;
- mistrii pentru presarea membranelor.

Lucrarile care se executa pentru refacerea hidroizolatiei sunt urmatoarele:
- decaparea suprafetelor degradate;
- uniformizarea suprafetei prin topirea bitumului din stratul superior;
- amorsarea suprafetelor;
- reparatii locale cu membrane lipite prin sudura la cald;
- lipire strat continu cu membrane ardezie pe suprafete orizontale si verticale pe atice;
- etansarea hidroizolatiei la gurile de scurgere din terasa.

La preluarea materialelor se controleaza ca acestea sa fie in ambalajul original si sa aiba certificat de calitate care sa ateste calitatea si incadrarea in termenul de garantie.
Materialele hidroizolatoare in suluri se vor pregati pentru punerea in opera dupa cum urmeaza:
- se deruleaza sulurile pe terasa;
- se lasa sa se relaxeze foliile;
- se croiesc la dimensiunile necesare prin taiere;
- se probeaza la pozitie.
Nu se admit la executie materiale hidroizolatoare deteriorate sau cu alte defecte.

Pregatirea suprafetei suport
Suprafata suport preluata in conformitate cu cerintele dela pct. 5.4. Se curata de materiale’ sau elemente straine procesului de lucrari si se matura pentru a obtine un suport curat, fara praf, urme de grasimi sau uleiuri, bavuri.

Se urmareste realizarea unei suprafete cat mai plane si uniforme, astfel incat lipirea membranelor prin topirea bitumului din compozitie sa se faca cat mai etans, fara goluri de aer.

Executie amorsaj
Stratul de amorsa din solutie bituminoasa, aplicabil la rece, cu peria in strat uniform, continuu, fara aglomerari de material sau zone neacoperite. Uscarea se realizeaza in cateva ore (min. 2 ore), in functie de temperatura mediului ambiant, obtinandu-se o suprafata continua, uniform colorata, fara fisuri, aderenta la stratul suport, fara basici, exfolieri, neregularitati.
Din Gura in Gura
Alte Produse